Булгур с черна леща и лук
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша черна леща белуга
1/2 чаена чаша булгур
1 глава лук
1/4 чаена лъжица канела
зехтин за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте я с вода и сложете да се вари в продължение на 20 минути. Използвайте повече вода, за да може да остане, тъй като ще ви е необходима по-нататък при приготвянето на ястието.
Докато лещата се свари, измийте булгура, отцедете водата с помощта на гевгир.
Готовата леща също изцедете, но запазете 1/2 чаена чаша от черната течност, която се е получила при варенето.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в малко зехтин, добавете щипка сол (или щипка захар, ако предпочитате). Пържете, докато се образуват хрупкави кафяви краища.
След това смесете всички продукти в тигана с лука, сложете канела и сол на вкус, разбъркайте, налейте черния бульон, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 минути, докато течността се изпари.
Разпределете в подходящи чинии, украсете с парченца прясна краставица, например и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
БРАШНО ОТ ЧЕРВЕНА ЛЕЩА 350 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ДОМАШЕН ДОКТОР УКРЕПВАЩ ШАМПОАН С ЛУК И ЧЕСЪН 300 мл
БИОХЕРБА ЛУКОВ ШАМПОАН 270 мл
КАЛОИДОН ПЛЮС гел 30 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Как да сварим правилно лещата
- Салата от маслини и лук
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Облекчете синузита с лук
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
Коментари към Булгур с черна леща и лук