Булгур с черна леща и лук

Необходими продукти:
1/2 чаена чаша черна леща белуга
1/2 чаена чаша булгур
1 глава лук
1/4 чаена лъжица канела
зехтин за пържене
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте лещата, залейте я с вода и сложете да се вари в продължение на 20 минути. Използвайте повече вода, за да може да остане, тъй като ще ви е необходима по-нататък при приготвянето на ястието.
Докато лещата се свари, измийте булгура, отцедете водата с помощта на гевгир.
Готовата леща също изцедете, но запазете 1/2 чаена чаша от черната течност, която се е получила при варенето.
Нарежете лука на ситно и го изпържете в малко зехтин, добавете щипка сол (или щипка захар, ако предпочитате). Пържете, докато се образуват хрупкави кафяви краища.
След това смесете всички продукти в тигана с лука, сложете канела и сол на вкус, разбъркайте, налейте черния бульон, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 10 минути, докато течността се изпари.
Разпределете в подходящи чинии, украсете с парченца прясна краставица, например и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Ползи и вреди на червения лук
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Пилешки дробчета с лук
- Как да сварим правилно лещата
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Булгур с черна леща и лук