Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Супа с лазаня, спанак и леща

Супа с лазаня, спанак и леща

Супа с лазаня, спанак и леща - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън - пресовани
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 1 чаена лъжица сух босилек
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • 800 грама консерва нарязани домати
  • 1,5 литра зеленчуков бульон
  • 1/3 чаена чаша зелена леща
  • 220 грама кори за лазаня
  • 3 чаени чаши спанак
  • свеж босилек за сервиране

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте мазнината и запържете лука (нарязан на ситно). След 3-4 минути добавете чесъна, чесновата паста, босилека и ригана, гответе за още 3 минути, докато лукът стане прозрачен, а подправките ароматни.

Добавете консервата с домати, зеленчуковия бульон, лещата и оставете ястието да заври. Намалете температурата на котлона и гответе за 10 минути.

Нарежете корите за лазаня на парчета с размер 5 см и сложете при останалите продукти. Гответе ястието още 10-15 минути, докато лещата и пастата се сварят.

Добавете спанака и свалете от котлона.

Поръсете със свеж босилек и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиБотаникаХранене при...СнимкиНовиниЛайфстайл