Хумус от червена леща с маслини
Необходими продукти:
- 100 грама зелени маслини
- 100 грама червена леща
- 1 глава лук
- 2 малки моркова
- 400-450 милилитра бульон
- 1 чаена лъжица смлян кимион
- 1 чаена лъжица смлян кориандър
- щипка чили пипер
- смлян черен пипер и сол по ваш вкус
- 1-2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Морковите настържете, лука нарежете на малки кубчета, а чесъна накълцайте ситно.
Сгорещете зехтина в тиган, първо запържете чесъна, след това добавете лука и щом стане прозрачен (след около 2-3 минути), изсипете морковите и лещата в съда. Разбъркайте, налейте бульона, подправете и оставете продуктите да се задушават до пълна готовност на лещата (около 25-30 минути). Нека сместа се охлади след това и тогава към нея прибавете зелените маслини.
Разбийте с помощта на блендер, трябва да се получи еднородно пюре.
Хумусът е готов, поднесете го с лаваш или ръжен хляб.
Добър апетит!
Източник: alenakogotkova.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Запеканка от червена леща с яйца и сусам
- Супа от леща с гъби
- Веган салата от сотирана леща с чушки и чесън
Коментари към Хумус от червена леща с маслини