Лучен хумус с тахан
Необходими продукти:
- 3 глави лук
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 щипка сол
- 400 грама сварен нахут
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица тахан
- 1-2 скилидки нарязан чесън
- 1/2 чаена чаша зехтин
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин, обелете, нарежете и запържете лука. Подправете със сол и задушете докато омекне. Охладете и оставете встрани.
Отделете една супена лъжица за декорация. В блендер сложете сварения нахут, лимоновия сок, тахана, чесъна и добавете лука.
Налейте зехтина постепенно и пасирайте до хомогенност. Охладете хумуса и го поднесете, гарниран със зехтин и лук.
Добър апетит!
Източник: www.healthyrecipeecstasy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ползи и вреди на червения лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Пилешки дробчета с лук
- Маринован лук, печен на барбекю
Коментари към Лучен хумус с тахан