Запечен патладжан с хумус
Необходими продукти:
- 2 патладжана, нарязани по дължина
- 3 филии хляб, без коричките
- 300 грама хумус
- 100 грама печени орехи
- 80 грама магданоз
- 200 грама чери домати
- сок на половин лимон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Посолете патладжана и оставете да се отцеди, подсушете и намажете със зехтин.
Изпечете го ъв фурната до готовност.
Междувременно смелете хляба с 2 лъжици зехтин, за да се получат влажни трохи.
Разпределете хумуса върху всички резени патладжан и поръсете плътно с трохите. Изпечете за 3 минути на горен реотан, за да се получи хрупкава хлебна коричка.
Орехите, магданоза и чери доматите подправете със сол и пипер, овкусете с лимонов сок и полейте със зехтин.
Сервирайте салатата с патладжаните и хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Ливанска разядка Мутабал
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Патладжан
Коментари към Запечен патладжан с хумус