Запечен патладжан с хумус

Необходими продукти:
- 2 патладжана, нарязани по дължина
- 3 филии хляб, без коричките
- 300 грама хумус
- 100 грама печени орехи
- 80 грама магданоз
- 200 грама чери домати
- сок на половин лимон
- зехтин
Начин на приготвяне:
Посолете патладжана и оставете да се отцеди, подсушете и намажете със зехтин.
Изпечете го ъв фурната до готовност.
Междувременно смелете хляба с 2 лъжици зехтин, за да се получат влажни трохи.
Разпределете хумуса върху всички резени патладжан и поръсете плътно с трохите. Изпечете за 3 минути на горен реотан, за да се получи хрупкава хлебна коричка.
Орехите, магданоза и чери доматите подправете със сол и пипер, овкусете с лимонов сок и полейте със зехтин.
Сервирайте салатата с патладжаните и хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Мариновани пълнени патладжани
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Хумус от червено цвекло и нар
- Пълнени патладжани с бешамелов сос, гъби и сирена
- Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
Коментари към Запечен патладжан с хумус