Хумус от сусам и печен чесън

Необходими продукти:
- 300 грама сварен нахут, отцеден
- 2 супени лъжици печен сусам
- 2 глави чесън, небелени
- 1 стрък пресен магданоз
- сол, черен пипер и червен пипер
- сок от половин лимон
- 2 супени лъжици сусамово олио
- 5 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, подредете чесновите глави в тавичка, застлана с пергаментна хартия и запечете. Охладете, отделете чесъна от люспите и го сложете в блендер.
Прибавете нахута, сока от лимон, магданоза и сусамовото олио. Разбийте докато продуктите се смесят и добавете сусама, солта, черния пипер и зехтина.
Разбийте отново и пресипете сместа в купичка. Охладете, поръсете с червен пипер и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bakewithpaws.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПАЛМЪРС ОВЛАЖНЯВАЩО ОЛИО ЗА ТЯЛО С КАКАОВО МАСЛО И ВИТАМИН Е 250 мл.
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ЙОН КА RELAX ПОДХРАНВАЩО СУХО МАСЛО 100 мл
ЛАДРОМЕ БИО РОЛ ОН С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ СТРЕС 10 мл
НовЗОЯ СУСАМОВ ТАХАН 200 гр.
ПАЛМЪРС ОЛИО ЗА ТЯЛО 150 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Ползите за здравето от консумацията на черен чесън
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Сусам
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Коментари към Хумус от сусам и печен чесън