Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Хумус от сусам и печен чесън

Хумус от сусам и печен чесън

Хумус от сусам и печен чесън - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама сварен нахут, отцеден
  • 2 супени лъжици печен сусам
  • 2 глави чесън, небелени
  • 1 стрък пресен магданоз
  • сол, черен пипер и червен пипер
  • сок от половин лимон
  • 2 супени лъжици сусамово олио
  • 5 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 200 градуса, подредете чесновите глави в тавичка, застлана с пергаментна хартия и запечете. Охладете, отделете чесъна от люспите и го сложете в блендер.

Прибавете нахута, сока от лимон, магданоза и сусамовото олио. Разбийте докато продуктите се смесят и добавете сусама, солта, черния пипер и зехтина.

Разбийте отново и пресипете сместа в купичка. Охладете, поръсете с червен пипер и поднесете.

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.bakewithpaws.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАлтернативна медицинаБотаникаИсторияХранене при...СнимкиДиетиЛайфстайл