Хумус от сусам и печен чесън

Необходими продукти:
- 300 грама сварен нахут, отцеден
- 2 супени лъжици печен сусам
- 2 глави чесън, небелени
- 1 стрък пресен магданоз
- сол, черен пипер и червен пипер
- сок от половин лимон
- 2 супени лъжици сусамово олио
- 5 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, подредете чесновите глави в тавичка, застлана с пергаментна хартия и запечете. Охладете, отделете чесъна от люспите и го сложете в блендер.
Прибавете нахута, сока от лимон, магданоза и сусамовото олио. Разбийте докато продуктите се смесят и добавете сусама, солта, черния пипер и зехтина.
Разбийте отново и пресипете сместа в купичка. Охладете, поръсете с червен пипер и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.bakewithpaws.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА БАЛСАМ ЗА КОСА ЗА ОБЕМ 200 мл
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
НУКС MERVEILLANCE LIFT КОРИГИРАЩ ОЛИО-СЕРУМ С ЛИФТИНГ ЕФЕКТ 30 мл
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Облекчете хемороидите по 3 начина с помощта на чесън
- Сусам
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Чесън
Коментари към Хумус от сусам и печен чесън