Хумус с препечени зеленчуци
    Необходими продукти:
- 2 средни глави броколи
 - 1 средна глава карфиол
 - 2 глави лук
 - 2 супени лъжици пушен червен пипер
 - 1/2 чаена лъжица сол
 - 2 супени лъжици зехтин
 - 1/2 лимон
 - 2 чаени чаши хумус
 - 1/4 чаена чаша магданоз
 - пърленка (по желание)
 

Начин на приготвяне:
Разделете броколите и карфиола на розички, а лука нарежете на полумесеци. Прехвърлете ги в голяма тава и ги разпределете, така че зеленчуците да не се застъпват, а да бъдат подредени един до друг. Подправете ги със солта и пушения червен пипер. Полейте равномерно със зехтина, разбъркайте ги и ги сложете в загрята на 200 градуса фурна на средното ниво. Печете 40 минути, разбъркайте веднъж след 20-тата минута. Щом краищата се препекат, значи зеленчуците са готови.
След като ги извадите от фурната, изстискайте лимона върху тях.
Хумусът разделете в 4 купи за сервиране. Върху всяка разпределете от препечените зеленчуци и гарнирайте с нарязан магданоз. Поднесете с пърленката.
За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от зърнени и бобови култури
 - Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
 - Хумус с къри
 - Хумус от червена леща с маслини
 - Хумус с чесън и запръжка
 - Хумус с авокадо
 - Хумус с горчица и майонеза
 - Бадемов хумус
 - Направете си сами евтин домашен тор и стимулатор на растеж за зеленчуците
 - Хумус от бял боб с чесън, лимон и розмарин
 - Хумус от тиква с лешници и таханова паста
 
Коментари към Хумус с препечени зеленчуци