Хумус с препечени зеленчуци
Необходими продукти:
- 2 средни глави броколи
- 1 средна глава карфиол
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 лимон
- 2 чаени чаши хумус
- 1/4 чаена чаша магданоз
- пърленка (по желание)
Начин на приготвяне:
Разделете броколите и карфиола на розички, а лука нарежете на полумесеци. Прехвърлете ги в голяма тава и ги разпределете, така че зеленчуците да не се застъпват, а да бъдат подредени един до друг. Подправете ги със солта и пушения червен пипер. Полейте равномерно със зехтина, разбъркайте ги и ги сложете в загрята на 200 градуса фурна на средното ниво. Печете 40 минути, разбъркайте веднъж след 20-тата минута. Щом краищата се препекат, значи зеленчуците са готови.
След като ги извадите от фурната, изстискайте лимона върху тях.
Хумусът разделете в 4 купи за сервиране. Върху всяка разпределете от препечените зеленчуци и гарнирайте с нарязан магданоз. Поднесете с пърленката.
За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: thekitchn.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Хумус с чесън и запръжка
- Хумус от тиква с лешници и таханова паста
- Хумус от боб с чесън
- Запечен патладжан с хумус
- Хумус с авокадо, артишок и спанак
- Хумус с мента и лимон
- Хумус от покълнала леща
- Хумус с моркови, тиквени семки и подправки
- Хумус от бял боб и черен сусам
- Хумус от червено цвекло и нар
Коментари към Хумус с препечени зеленчуци