Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Хумус с препечени зеленчуци

Хумус с препечени зеленчуци

Хумус с препечени зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 2 средни глави броколи
  • 1 средна глава карфиол
  • 2 глави лук
  • 2 супени лъжици пушен червен пипер
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 лимон
  • 2 чаени чаши хумус
  • 1/4 чаена чаша магданоз
  • пърленка (по желание)

хумус

Начин на приготвяне:

Разделете броколите и карфиола на розички, а лука нарежете на полумесеци. Прехвърлете ги в голяма тава и ги разпределете, така че зеленчуците да не се застъпват, а да бъдат подредени един до друг. Подправете ги със солта и пушения червен пипер. Полейте равномерно със зехтина, разбъркайте ги и ги сложете в загрята на 200 градуса фурна на средното ниво. Печете 40 минути, разбъркайте веднъж след 20-тата минута. Щом краищата се препекат, значи зеленчуците са готови.

След като ги извадите от фурната, изстискайте лимона върху тях.

Хумусът разделете в 4 купи за сервиране. Върху всяка разпределете от препечените зеленчуци и гарнирайте с нарязан магданоз. Поднесете с пърленката.

 

За framar.bg: Данна Паднжарова
Източник: thekitchn.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съвети