Хумус от тиква с лешници и таханова паста

Необходими продукти:
500 грама тиква
шепа изсушени лешници
1 скилидка чесън
малка връзка кориандър
2 чаени лъжица таханова паста
2 чаени лъжица течен мед
1 чаена лъжица зехтин
щипка куркума
3/4 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената, нарежете я на парчета и сварете до готовност.
Чесъна обелете и нарежете на ситно.
Готовата тиква пюрирайте с помощта на блендер, прибавете тахановата паста, меда, чесъна, куркумата и 1/4 от солта. Разбийте всичко за кратко.
Сгорещете зехтина, сложете останалата сол и изсипете в съда лешниците. Нека се приготвят до златисто, след което счукайте едро в хаванче.
Прехвърлете хумуса в подходящи купички, поръсете с ядките и накълцан кориандър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БИО ЛЕШНИКОВИ ЯДКИ 250 г
ХАРМОНИКА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г
БИОХЕРБА БИО СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ЧЕРЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН БЕЛЕН СУСАМ 250 г
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
БИОХЕРБА СЛЪНЧОГЛЕДОВ ТАХАН ОТ 100% ФИНО СМЛЯНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО СЕМЕ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лешник - ползи и вреди
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Лешниково масло - част 1
- Излекувайте простатата с черупки от лешници
- Лешник, Леска, Цариградска леска, Цариградски лешник
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Лешниково масло - част 2
Коментари към Хумус от тиква с лешници и таханова паста