Хумус от тиква с лешници и таханова паста

Необходими продукти:
500 грама тиква
шепа изсушени лешници
1 скилидка чесън
малка връзка кориандър
2 чаени лъжица таханова паста
2 чаени лъжица течен мед
1 чаена лъжица зехтин
щипка куркума
3/4 чаена лъжица морска сол
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, почистете от семената, нарежете я на парчета и сварете до готовност.
Чесъна обелете и нарежете на ситно.
Готовата тиква пюрирайте с помощта на блендер, прибавете тахановата паста, меда, чесъна, куркумата и 1/4 от солта. Разбийте всичко за кратко.
Сгорещете зехтина, сложете останалата сол и изсипете в съда лешниците. Нека се приготвят до златисто, след което счукайте едро в хаванче.
Прехвърлете хумуса в подходящи купички, поръсете с ядките и накълцан кориандър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БИО ЛЕШНИКОВИ ЯДКИ 250 г
ХАРМОНИКА БИО ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г
ЛЕШНИКОВ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
БИОХЕРБА БАДЕМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ БАДЕМОВИ ЯДКИ С ПАРЧЕНЦА БАДЕМИ - CRUNCHY 250 г
ХАРМОНИКА БИО СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 700 г
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Лешник - ползи и вреди
- Смесете сусамовия тахан с мед за подсилване на имунитета
- Тиквените семки - здравословна бомба от магнезий и цинк
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Лешник, Леска, Цариградска леска, Цариградски лешник
- Тиква, Кюрбисия
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
Коментари към Хумус от тиква с лешници и таханова паста