Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал
Необходими продукти:
- 3-4 пиперки, разрязани и почистени
- 150 грама зеленчуци по избор - лук, моркови, задушени броколи
- 200 грама хумус
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 чаена лъжичка чили сос
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- магданоз или кориандър за украса
Начин на приготвяне:
В купа сложете хумуса и добавете нарязаните моркови, лук и броколи. Подправете с чили сос, чесън, сол, черен пипер и кимион. Разбъркайте и напълнете разполовените чушки със сместа.
Подредете зеленчуците в тава, застлана с лист пергамент, поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 25-30 минути, охладете, разпределете в чинии и поднесете, украсено със свежи листенца кориандър или магданоз.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Хумус от червена леща с маслини
- Хумус с горчица и майонеза
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Хумус със сушени домати и чесън
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Хумус с моркови и бадеми
- Хумус от боб с чесън
Коментари към Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал