Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал

Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал

Пълнени чушки с хумус, зеленчуци и кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 3-4 пиперки, разрязани и почистени
  • 150 грама зеленчуци по избор - лук, моркови, задушени броколи
  • 200 грама хумус
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка чили сос
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
  • магданоз или кориандър за украса


Начин на приготвяне:


В купа сложете хумуса и добавете нарязаните моркови, лук и броколи. Подправете с чили сос, чесън, сол, черен пипер и кимион. Разбъркайте и напълнете разполовените чушки със сместа.

пълнени чушки с хумус и зеленчуци

Подредете зеленчуците в тава, застлана с лист пергамент, поръсете с кашкавал и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 25-30 минути, охладете, разпределете в чинии и поднесете, украсено със свежи листенца кориандър или магданоз.

пълнени чушки с хумус и зеленчуци

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Снимки: www.alisonsallspice.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноДиети