Леща със зелен лук и магданоз

Необходими продукти:
- 150 грама зелена леща
- 100 грама зелен лук
- 50 грама магданоз
- 4 супени лъжици олио
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете лещата във вода (подсолена), като съотношението да бъде 1:2. Готвенето да протече под капак, на слаб огън, около 20 минути (до готовност).
През това време накълцайте ситно зеления лук и магданоза.
Готовата леща изсипете в гевгир да се отцежда от течността.
Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него лука и го задушете леко. След това прибавете лещата, овкусете и разбъркайте.
Изключете котлона, сложете магданоза в гарнитурата и може да я сервирате като допълнение към различни основни ястия, а защо не и самостоятелно.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Супа от черна леща
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Леща яхния с целина и картофи
- Зимна супа от червена леща и бекон
- Супа от леща със спанак
Коментари към Леща със зелен лук и магданоз