Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Леща със зелен лук и магданоз

Леща със зелен лук и магданоз

Леща със зелен лук и магданоз - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама зелена леща
  • 100 грама зелен лук
  • 50 грама магданоз
  • 4 супени лъжици олио
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Сварете лещата във вода (подсолена), като съотношението да бъде 1:2. Готвенето да протече под капак, на слаб огън, около 20 минути (до готовност).

През това време накълцайте ситно зеления лук и магданоза.

Готовата леща изсипете в гевгир да се отцежда от течността.

Сгорещете олиото в тиган, изсипете в него лука и го задушете леко. След това прибавете лещата, овкусете и разбъркайте.

Изключете котлона, сложете магданоза в гарнитурата и може да я сервирате като допълнение към различни основни ястия, а защо не и самостоятелно.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника