Пица с хумус, маслини и сирене фета

Необходими продукти:
- 4 плоски питки
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 чаена чаша хумус
- 1 консерва от 400 грама нахут, прецеден
- 1/2 чаена чаша нарязани почистени маслини Каламата
- 1 малка глава червен лук, нарязан на тънко
- 1 чаена чаша сирене фета, натрошено
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- свежи листа мента или кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
Поставете алуминиево фолио в тава и запечете за 2 минути от всяка страна хлебчетата, ако са от магазина.
Намажете блатовете с хумус, поръсете с нахута, маслини и лук и лютия пипер, ако ползвате. Върнете във фурната и запечете около 6 минути.
Сервирайте пиците поръсени с босилек.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Как да използваме плоча за пица
- Хрупкава двойна пица на тиган
- Бърза пица на тиган
- Джоб пица с кори за лазаня
- Пица с аспержи, чесън и сирене
- Пухкаво тесто за пици без яйца
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Пица от царевично тесто със сардини, домати и моцарела
- Лесна пица с пилешко месо и песто
- Здравословна черна пица
Коментари към Пица с хумус, маслини и сирене фета