Хумус с чесън и запръжка

Начин на приготвяне:
430 грама консервиран нахут
60 милилитра прясно изцеден лимонов сок
60 грама тахан
1 - 2 скилидки счукан чесън
3 супени лъжици зехтин
1/2 - 1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян кимион
2 - 3 супени лъжици вода
щипка червен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете тахана с лимоновия сок и разбийте в продължение на 1 минута с помощта на кухненски робот. След това съберете количеството, което се е полепило по стените на съда и разбийте за още 30 секунди.
Добавете 2 супени лъжици от зехтина, счукания чесън, кимиона, сол и разбийте за минута.
Изплакнете добре половината от нахута, разбийте в продължение на минута, изсипете и останалото количество, разбийте до сгъстяване (около 2 минути).
Ако се получи прекалено гъста консистенция, добавете 2 - 3 супени лъжици вода.
Нагорещете останалия зехтин, изсипете в него малко червен пипер и свалете от котлона. Полейте хумуса със запръжката и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Тиквички с патладжан, чесън и пармезан
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
Коментари към Хумус с чесън и запръжка