Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пържен нахут с чесън

Пържен нахут с чесън

Пържен нахут с чесън - изображение

Необходими продукти:

нахут
чесън
зехтин
масло
подправки по избор

Начин на приготвяне:

Залейте нахута със студена вода и оставете да престои една нощ или 7-8 часа.

След това отцедете водата, налейте чиста и сварете зърната, докато омекнат. Подсолете в края на приготвянето.
Изпържете до златисто обелени и нарязани на тънки плочки скилидки чесън в смес от нагорещен зехтин и лъжица масло.


Изсипете нахута в чесновата мазнина и подправете на вкус. Може да използвате къри на прах, различни видове смлян пипер, още сол, ако е необходимо...
Изпържете зърната до готовност и поднесете с бира или си ги схрускайте просто така.


Добър апетит!

Снимка: e-da.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиБотаникаИсторияСнимкиДиетиХранене при...Лайфстайл