Пържен нахут с чесън

Необходими продукти:
нахут
чесън
зехтин
масло
подправки по избор
Начин на приготвяне:
Залейте нахута със студена вода и оставете да престои една нощ или 7-8 часа.
След това отцедете водата, налейте чиста и сварете зърната, докато омекнат. Подсолете в края на приготвянето.
Изпържете до златисто обелени и нарязани на тънки плочки скилидки чесън в смес от нагорещен зехтин и лъжица масло.
Изсипете нахута в чесновата мазнина и подправете на вкус. Може да използвате къри на прах, различни видове смлян пипер, още сол, ако е необходимо...
Изпържете зърната до готовност и поднесете с бира или си ги схрускайте просто така.
Добър апетит!
Снимка: e-da.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Чесънът предотвратява развиването на доброкачествена хиперплазия на простатата
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
Коментари към Пържен нахут с чесън