Хумус със сушени домати и чесън
Необходими продукти:
350 грама сварен нахут (или консервиран)
5 - 6 половинки сушени домати
3 супени лъжици зехтин/олио, в които са били сушените домати или зехтин с подправки
3 супени лъжици тахан (тахини)
сок от 1/4 лимон
1 - 2 скилидки чесън
1/3 чаена лъжица смлян червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Отстранете обвивката на всяко зърно нахут.
Прибавете останалите продукти и смелете с помощта на блендер до получаването на еднородна смес или пасирайте.
Ако тя ви се струва прекалено гъста, налейте малко вода от тази, в която се е варил нахутът (или от консервата).
Ако желаете, полейте със зехтин преди поднасянето и сервирайте с пресни зеленчуци и хляб лаваш.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Домат
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
- Пилешко филе Капрезе
- Масло от чесън - ползи и употреба
Коментари към Хумус със сушени домати и чесън