Пържен нахут с домати, лук и колбас

Необходими продукти:
500 грама нахут
1/4 чаена лъжица сода
100 грама масло
1 глава лук
3 средни домата
1 чаена лъжица червен пипер
колбас по избор
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с топла вода, прибавете содата и щипка сол, оставете да престои така 12 часа. След това отцедете течността, измийте нахута.
Сложете чиста вода със сол на котлона, когато заври, изсипете в нея зърната. Затворете съда с капак, намалете температурата и оставете нахута да се вари 2-3 часа, докато омекне (точното време зависи от вида на нахута и от твърдостта на водата).
Нарежете лука, доматите и колбаса.
Сгорещете маслото в тиган и в него изсипете лука. Пържете го на бавен огън за около 5 минути (докато омекне и стане прозрачен). След това прибавете доматите, намачкайте ги и оставете на котлона в продължение на 10 минути. Ред е на червения пипер и парченцата колбас, разбъркайте всичко и свалете съда от огъня.
Отцедете нахута от течността с помощта на гевгир и изсипете в тигана с останалите продукти. Поставете отново на силен котлон и нека ястието се приготвя в продължение на 10 минути, като разбърквате.
Поднесете веднага.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Как да се справим с белите петна и напукването на доматите?
- Домат
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Ориз с лук и масло
Коментари към Пържен нахут с домати, лук и колбас