Картофен колбас с лук

Необходими продукти:
1 килограм картофи
2 глави лук
200 грама сланина
майонеза или заквасена сметана на вкус
сол и други подправки на вкус
свински черва
Начин на приготвяне:
Обелете суровите картофи и ги настържете. Сложете ги върху хартия, отцедете леко.
Нарежете едната глава лук на ситно и изпържете заедно с половината от сланината, която сте нарязали на малки парчета.
Прибавете към картофите, подправете на вкус и с получената смес напълнете червата.
За целта може да използвате машинка за мелене на месо, но лесно се получава и само с помощта на фуния.
Не пълнете много плътно.
Изпечете колбаса във фурната до златисто, а може и да сварите.
Останалите лук и сланина изпържете заедно, смесете с майонеза или заквасена сметана и поднесете картофената вкуснотия със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
Коментари към Картофен колбас с лук