Картофен колбас с лук
Необходими продукти:
1 килограм картофи
2 глави лук
200 грама сланина
майонеза или заквасена сметана на вкус
сол и други подправки на вкус
свински черва
Начин на приготвяне:
Обелете суровите картофи и ги настържете. Сложете ги върху хартия, отцедете леко.
Нарежете едната глава лук на ситно и изпържете заедно с половината от сланината, която сте нарязали на малки парчета.
Прибавете към картофите, подправете на вкус и с получената смес напълнете червата.
За целта може да използвате машинка за мелене на месо, но лесно се получава и само с помощта на фуния.
Не пълнете много плътно.
Изпечете колбаса във фурната до златисто, а може и да сварите.
Останалите лук и сланина изпържете заедно, смесете с майонеза или заквасена сметана и поднесете картофената вкуснотия със соса.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Картофен колбас с лук