Варена сланина с чесън и подправки

Необходими продукти (количествата им са приблизителни):
2 килограма сланина
2 - 3 пълни шепи люспи от лук
1 голяма глава лук с люспите
1 супена лъжица смлян кардамон
20 зърна черен пипер
щипка сладък червен пипер за варенето, а за поръсване - на вкус
лют червен пипер на върха на ножа за поръсване, за варенето - щипка (или нарязана на ситно люта червена чушка)
8 супени лъжици сол
чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете люспите от лука в подходящ съд, залейте с вода, чието количество да бъде достатъчно, за да покрие сланината, която ще сложите по-късно. Прибавете цялата глава лук (без да обелвате), сол, зърната черен пипер, лютия и сладък червен пипер (или малко нарязана на ситно люта червена чушка), кардамона и поставете всичко на котлона, трябва да заври.
През това време нарежете сланината на парчета, чиято дебелина да не бъде повече от 5 см.
Когато водата заври, засечете 5 минути и сложете сланината в нея. Нека се вари в продължение на 10 минути. През това време пригответе подправките, с които ще поръсите.
Нарежете чесъна на ситно или го настържете. Смесете червения и черен пипер, ако желаете, използвайте и други подправки.
Когато извадите сланината от водата, оставете я да се охлади малко.
След това натрийте парчетата с чесън и подправки.
Увийте във фолио и приберете във фризера, за да замръзне.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Как да си приготвим домашна свинска мас
- Осолена сланина с чесън
- Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Пържена сланина с лук
- Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания
- Пастет от сланина с чесън и орехи
- С какво се е хранила Европа през Средновековието?
- Колко редовно ядете сланина?
- Свинска сланина
Коментари към Варена сланина с чесън и подправки