Framar.bg 0
В целия сайт
В целия сайт
Е-аптека
Продукти
Медиа
Здравни новини
Любопитно
Интервюта
Презентации
Научни публикации
Енциклопедия
Заболявания
Симптоми
Анатомия
Алтернативна медицина
Медицински изследвания
Лечения
Физиология
Патология
Ботаника
Микробиология
Медицински журнал
Фармакологични групи
Справочник
Специалисти
Здравни заведения
Образование
Спорт и туризъм
Аптеки
Здравни организации
Нормативни актове
Производители
Кл. пътеки
Здравни проблеми
История
Хранене
Храни и ястия
Хранителни съставки
Хранене при
Диети
Рецепти
Е-тата в храните
Съвети
Lifestyle
Спорт
Психология
Соц. дейности
Интерактивни
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Клинични пътеки Нормативни актове Производители Образование Спорт и туризъм Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Партньори Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Варена сланина с чесън и подправки

Варена сланина с чесън и подправки

от 09 сеп 2014г.
Варена сланина с чесън и подправки - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти (количествата им са приблизителни):

2 килограма сланина

2 - 3 пълни шепи люспи от лук

1 голяма глава лук с люспите

1 супена лъжица смлян кардамон

20 зърна черен пипер

щипка сладък червен пипер за варенето, а за поръсване - на вкус

лют червен пипер на върха на ножа за поръсване, за варенето - щипка (или нарязана на ситно люта червена чушка)

8 супени лъжици сол

чесън на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сложете люспите от лука в подходящ съд, залейте с вода, чието количество да бъде достатъчно, за да покрие сланината, която ще сложите по-късно. Прибавете цялата глава лук (без да обелвате), сол, зърната черен пипер, лютия и сладък червен пипер (или малко нарязана на ситно люта червена чушка), кардамона и поставете всичко на котлона, трябва да заври.

През това време нарежете сланината на парчета, чиято дебелина да не бъде повече от 5 см.

Когато водата заври, засечете 5 минути и сложете сланината в нея. Нека се вари в продължение на 10 минути. През това време пригответе подправките, с които ще поръсите.

Нарежете чесъна на ситно или го настържете. Смесете червения и черен пипер, ако желаете, използвайте и други подправки.

Когато извадите сланината от водата, оставете я да се охлади малко.

След това натрийте парчетата с чесън и подправки.

Увийте във фолио и приберете във фризера, за да замръзне.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Осолена сланина с чесън Осолена сланина с чесън
  • Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън
  • Пастет от сланина с чесън и орехи Пастет от сланина с чесън и орехи
  • Варен бекон с моркови и чесън Варен бекон с моркови и чесън
3.0/5 1 оценка

Коментари към Варена сланина с чесън и подправки

От сайта От форума
Напиши коментар 0 коментара
  1. www.framar.bg 
    на 10 December 2019 в 13:31
    Коментирайте "Варена сланина с чесън и подправки"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Студени предястия
  • Как да си приготвим домашна свинска мас
  • Осолена сланина с чесън
  • Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън
  • Диета с ниско съдържание на мазнини
  • Пържена сланина с лук
  • Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания
  • Пастет от сланина с чесън и орехи
  • С какво се е хранила Европа през Средновековието?
  • Колко редовно ядете сланина?
  • Свинска сланина

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Бюджет за коледни подаръци - колко смятате да похарчите тази година?

преди 2 часа и 2 мин.

Раздразнена кожа около стома

преди 20 часа и 58 мин.

Успяхте ли да спрете цигарите и алкохола по време на бременността?

преди 1 дни, 22 мин.

9 декември е Световен ден на борбата с корупцията. Защо българските медии не го отразиха?

преди 1 дни, 3 часа и 12 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Човекът дължи оцеляването си на алкохола... Вярно ли, бе?

преди 2 дни, 2 часа и 52 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 4 дни, 2 часа и 14 мин.

Каква риба освен шаран може да се приготви за Никулден?

преди 4 дни, 3 часа и 31 мин.

ХИВ - притеснявам се след порязване при процедура за маникюр

преди 4 дни, 8 часа и 12 мин.
Всички

АНКЕТА

Трябва ли да се заплаща първият ден от болничните?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Свинска сланина

Свинска сланина

от 25 юни 2019г. Прочети повече
Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания

Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания

от 02 окт 2018г. Прочети повече
Диета с ниско съдържание на мазнини

Диета с ниско съдържание на мазнини

от 30 авг 2018г. Прочети повече
Избирайте месо без сланина или я отстранявайте от него, преди да готвите

Избирайте месо без сланина или я отстранявайте от него, преди да готвите

от 25 окт 2015г. Прочети повече

Фрамар ООД ще доставя до вашата електронна поща актуални оферти и новости!

Можете да промените решението си по всяко време, като кликнете върху връзката за прекратяване на абонамента в долния колонтитул на всеки имейл, който получавате от нас, или като се свържете с нас на buletin@framar.bg. Ние обработваме Вашата информация с уважение. За повече информация относно практиките ни за поверителност, моля, посетете нашия уебсайт. С абонирането за известия по-долу сте съгласни, че може да обработим информацията ви в съответствие с тези условия.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
  • Общи условия
  • Често задавани въпроси
БДА
© 2007 - 2019 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.Научете повечеРазбрах