Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Варена сланина с чесън и подправки

Варена сланина с чесън и подправки

Варена сланина с чесън и подправки - изображение

Необходими продукти (количествата им са приблизителни):

2 килограма сланина

2 - 3 пълни шепи люспи от лук

1 голяма глава лук с люспите

1 супена лъжица смлян кардамон

20 зърна черен пипер

щипка сладък червен пипер за варенето, а за поръсване - на вкус

лют червен пипер на върха на ножа за поръсване, за варенето - щипка (или нарязана на ситно люта червена чушка)

8 супени лъжици сол

чесън на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сложете люспите от лука в подходящ съд, залейте с вода, чието количество да бъде достатъчно, за да покрие сланината, която ще сложите по-късно. Прибавете цялата глава лук (без да обелвате), сол, зърната черен пипер, лютия и сладък червен пипер (или малко нарязана на ситно люта червена чушка), кардамона и поставете всичко на котлона, трябва да заври.

През това време нарежете сланината на парчета, чиято дебелина да не бъде повече от 5 см.

Когато водата заври, засечете 5 минути и сложете сланината в нея. Нека се вари в продължение на 10 минути. През това време пригответе подправките, с които ще поръсите.

Нарежете чесъна на ситно или го настържете. Смесете червения и черен пипер, ако желаете, използвайте и други подправки.

Когато извадите сланината от водата, оставете я да се охлади малко.

След това натрийте парчетата с чесън и подправки.

Увийте във фолио и приберете във фризера, за да замръзне.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияАнкетиЛеченияСнимкиЛайфстайлХранене при...ДиетиНовиниБотаникаИстория