Пържена сланина с лук

Необходими продукти:
200 грама неосолена сланина (с месен слой по нея)/бекон
3 глави стар лук
зелен лук на вкус
черен хляб за поднасяне
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Хубаво е да изберете сланина с месо по нея. Нарежете я на първо на ивици, а след това на малки парчета.
Обелете главите лук, тях нарежете на кръгчета.
Сложете сланината в нагорещен сух тиган и нека се пържи в собствена мазнина около 10 минути. През цялото време разбърквайте.
След това прибавете лука, подсолете на вкус и оставете продуктите да се приготвят на среден огън, докато лукът започне да се карамелизира.
Не забравяйте да бъркате непрекъснато, защото в противен случай ястието ще загори.
10-15 минути по-късно свалете съда от котлона.
Поднесете пържената сланина с нарязан зелен лук и черен или ръжен хляб със семена.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания
- Сланина с чесън и горчица на фурна
- Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън
- Как да си направим домашна свинска мас и полезно ли е да готвим с нея
- С какво се е хранила Европа през Средновековието?
- Картофен колбас с лук
- Задушен ориз с лук и сланина
Коментари към Пържена сланина с лук