Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Сланина с чесън и горчица на фурна

Сланина с чесън и горчица на фурна

Сланина с чесън и горчица на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама шарена сланина (с ивици месо по нея) с кожа
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици подправка за барбекю
  • 1 чаена лъжица черен пипер (смлян)
  • горчица на вкус и по желание
  • сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Използвайте прясна сланина, не замразена. Разрежете я на 4 еднакви парчета с дължина 15 сантиметра и ширина 5 сантиметра.

сланина

Може сами да си направите микс от сушени риган, мащерка, кориандър, дафинов лист, към които добавете смлени черен и червен пипер. Друг вариант е да използвате готова подправка за барбекю, например.

подправки

Обелените скилидки чесън нарежете ситно.

чесън

Добавете в сухата ароматна смес.

подправки

Натрийте щедро от всички страни парчетата сланина с получената комбинация. Може да намажете с горчица, ако желаете.

сланина

Оставете в хладилника за няколко часа (този момент не е задължителен, но прави сланината ще бъде по-нежна и ароматна) или изчакайте около 30 минути, преди да подложите на термична обработка, за да може подправките да овкусят парчетата.

сланина

След това ги подредете в дълбок съд и налейте малко вода (около 50 милилитра).

вода

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я поставете във фурната за около час при температура от 200 градуса.

Възможно е за изпичане на сланината да е нужно по-дълго време. Това зависи от качеството й, от количеството месо по нея и от самата фурна.

Когато парчетата бъдат готови, отстранете покритието и нека сланината се запече за още около 10-15 минути, повърхността трябва леко да се зачерви.

сланина

Поднесете ястието с черен хляб, горчица и сос аджика. Може да гарнирате и с кисели краставички.

сланина


Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: priyatnogo-appetita.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиЗдравни съветиЛечения