Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън
Необходими продукти:
1 килограм сланина (от бут)
4 супени лъжици сол
10 грама черен пипер
40 грама лют червен пипер
4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Направете дълбоки разрези по повърхността на сланината, ще се получи своеобразна хармоника.
Налейте вода в подходящ съд, сложете 2 супени лъжици сол и поставете върху котлона. Щом течността кипне, сложете в нея сланината е нека се вари в продължение на 30 минути. Оставете да се охлади и тогава обилно покрийте със сол, след това с черния пипер и намачканите скилидки чесън. Нека престои така няколко часа и приберете в хладилника за една нощ.
На следващия ден нарежете сланината на парчета (около 70 грама всяко), които обилно оваляйте в червения пипер.
Подредете плътно в съд и съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Снимка: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Рецепти за варена сланина с подправки
- Как да си направим домашна свинска мас и полезно ли е да готвим с нея
- Свинска сланина – състав, полезни свойства и противопоказания
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сланина с чесън и горчица на фурна
- Осолена сланина с чесън
- Пържена сланина с лук
- Печен омлет с хляб и сланина
- Пикантна разядка от пушен бекон и пръжки
- Отслабване със сланина. Същност, принципи и противопоказания
Коментари към Маринована пикантна сланина с червен пипер и чесън