С какво се е хранила Европа през Средновековието?

С какво се хранят хората през Средновековието? Ще ви представим топ 10 на продуктите и ястията, които присъстват на трапезата в онзи далечен период.
- 10-то място. В началото на Средновековието един от основните хранителни продукти в Европа са жълъдите. Те са се консумирали не само от простолюдието, но и от знатните хора.
- 9-тата позиция е за рибата и месото. Те често са се приемали осолени, което изключва появата на инфекции и продуктите не се развалят бързо.
- 8-мото място. Месото като основна храна. Първият, който започва да консумира големи количества месо е крал Хенри VІІІ (Синята брада). Преди това, разбира се, месо се е ядяло, но не като основна храна. Всъщност, хората по онова време имат сериозни проблеми със зъбите и просто не могат да дъвчат месото.
- 7-мото място също е за продукт, който е следствие от всеобщата "беззъбост". Това е пюрето от зеленчуци, което преди това се подлага на продължителна термична обработка. Човек изобщо не е можел да си помисли да хрупа суров морков.
- 6-та позиция заема рибата, която се поднася под формата на напълнена с рибена кайма кожа. Така няма нужда тя да се дъвчи.
- 5-та се нарежда бирата. Предпочитана пред водата напитка за онова време. Поради липсата на канализации и пречиствателни системи, водата е разпространител на инфекции.
- 4-ти се нарежда хлябът, който тогава е бил потенциална опасност за човека. Зърното е съхранявано при неподходящи условия и често е поразявано от гъбични заболявания.
- 3-тото място е заето от кашата. Простолюдието се храни с нея. Твърдостта й позволява дори разрязване с нож. Не се отдава значение на това, от което е приготвена.
- 2-рата почетна стълбичка е за студените храни като цяло, защото топли ястия тогава абсолютно са отсъствали от кухнята на обикновените хора. Например, френската лучена супа не се е сварява, а лукът просто се настъргва директно във водата. Причината за липсата на топла храна е, че простолюдието няма право да сече дърва за лични нужди.
- Класацията се оглавява от... сланината (мас). Да! Най-добрата храна за благородните средновековни рицари в студеното време от годината. Консумира се осолена, претопена (мас), подправена с копър или други зелени подправки.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
Безплатна доставка за България!КОРЕНИТЕ НА ОМРАЗАТА. МОЯТА ИСТИНА ЗА ИСЛЯМА - ОРИАНА ФАЛАЧИ - СИЕЛА
ЕВРОПА, ПАМЕТТА, ЦЪРКВАТА - КАЛИН ЯНАКИЕВ - ХЕРМЕС
ПОЛИТИКО - ИСТОРИЧЕСКИ ПОЛЕМИКИ - КАЛИН ЯНАКИЕВ - ХЕРМЕС
500 ФАКТА ЗА СВЕТА ОКОЛО НАС - СИЕЛА
ОТМЪСТИТЕЛИТЕ: ВСЕКИ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА СВЕТА - ДАН АБНЕТ - СИЕЛА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Хранене през тръба
- Хранене при тремор
- Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
- Гълтане
- НАРЕДБА № 10 ОТ 24 МАРТ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПЛАЩАНЕ НА ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ПО ЧЛ. 262, АЛ. 6, Т. 1 И Т. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ПРОДУКТИ В ХУМАННАТА МЕДИЦИНА, НА МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ И НА ДИЕТИЧНИ ХРАНИ ЗА СПЕЦИАЛНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, КАКТО
- Използвайте лавандула, за да успокоите тялото и душата
- Как да поднесем храната по оригинален начин - Десета част
- Хранителни алергии при най-малките
- Нискомаслените храни не винаги са по-здравословни от стандартните
Коментари към С какво се е хранила Европа през Средновековието?