Картофена пица с колбас и зеленчуци
Необходими продукти:
7 средни картофа
300 колбас или друг месен продукт по избор
250 грама кашкавал
3 яйца
100 милилитра прясно мляко
2 глави лук
2 домата
1 сладка чушка
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на тънки кръгчета и изсипете в подмазана с олио тава. Подправете със сол и смлян черен пипер и изпечете в предварително загрята фурна за 15-20 минути.
Нарежете зеленчуците, колбасите, яйцата разбийте с млякото и сложете сол и смлян черен пипер на вкус.
Когато извадите картофите от фурната, разпределете нарязания лук по повърхността им, подредете парченца домат и чушка, сложете колбасите. Залейте с млечно-яйчената смес и отново поставете във фурната. Нека пицата се пече в продължение на 25-30 минути при температура от 180 градуса.
Накрая поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за 5-7 минути, за да се запече и да се образува златисто покритие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Пици
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
Коментари към Картофена пица с колбас и зеленчуци