Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофен колбас с бекон и чеснова сметана

Картофен колбас с бекон и чеснова сметана

Картофен колбас с бекон и чеснова сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 3 глави кромид
  • 100 грама сланина
  • 200 грама варено-пушен бекон
  • черен пипер и други подправки на вкус
  • 3 скилидки чесън
  • 200 грама заквасена сметана
  • свински черва


Начин на приготвяне:

Нарежете на малки кубчета сланината, бекона и двете глави лук.

Изпържете сланината до получаването на златисти пръжки, които извадете с решетъчна лъжица.

В отделилата се мазнина изпържете лука.

Нарежете на малки кубчета обелените картофи (може и да ги настържете, ако предпочитате), към тях добавете пръжките и бекона, както и запържения лук заедно с мазнината.

Подправете на вкус и по желание може да прибавите чесън в сместа.

С нея напълнете свинските черва (не трябва да бъдат много плътно напълнени).

След това сварете колбасите на 10 минути, за да се изпекат по-бързо и за да не потъмнеят.

Изпечете ги до златисто от всички страни, като в края на процеса, намажете със сметаната, смесена с пресования чесън.

картофен колбас

 

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниБотаникаЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияСнимкиЛайфстайлДиетиЛечения