Картофен колбас с бекон и чеснова сметана

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 3 глави кромид
- 100 грама сланина
- 200 грама варено-пушен бекон
- черен пипер и други подправки на вкус
- 3 скилидки чесън
- 200 грама заквасена сметана
- свински черва
Начин на приготвяне:
Нарежете на малки кубчета сланината, бекона и двете глави лук.
Изпържете сланината до получаването на златисти пръжки, които извадете с решетъчна лъжица.
В отделилата се мазнина изпържете лука.
Нарежете на малки кубчета обелените картофи (може и да ги настържете, ако предпочитате), към тях добавете пръжките и бекона, както и запържения лук заедно с мазнината.
Подправете на вкус и по желание може да прибавите чесън в сместа.
С нея напълнете свинските черва (не трябва да бъдат много плътно напълнени).
След това сварете колбасите на 10 минути, за да се изпекат по-бързо и за да не потъмнеят.
Изпечете ги до златисто от всички страни, като в края на процеса, намажете със сметаната, смесена с пресования чесън.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Консумацията и на малки количества преработено месо повишава риска от болести
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
Коментари към Картофен колбас с бекон и чеснова сметана