Нахут с патладжани и чесън

Необходими продукти:
2 патладжана
100 грама нахут
4 супени лъжици зехтин
1 връзка кориандър
4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица бял винен оцет
1/2 чаена лъжица семена кимион
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за 4-6 часа, след това отцедете течността и сварете зърната в чиста подсолена вода до готовност (около 60-90 минути). Внимавайте да не се разварят.
Нарежете патладжаните на едри кубчета и ги запържете в зехтин от всички страни до образуването на румена коричка. След това подсолете на вкус и задушете до готовност (докато омекнат). Охладете.
Смелете магданоза, кориандъра и скилидките чесън, към тях прибавете червения пипер, кимиона, зехтина, оцета и лимоновия сок.
Смесете в подходящ съд нахута и патладжаните, добавете ароматния сос, подсолете на вкус и приберете ястието в хладилника за 2 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Чесънът предотвратява развиването на доброкачествена хиперплазия на простатата
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
Коментари към Нахут с патладжани и чесън