Нахут с патладжани и чесън

Необходими продукти:
2 патладжана
100 грама нахут
4 супени лъжици зехтин
1 връзка кориандър
4 стръка магданоз
2 скилидки чесън
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица бял винен оцет
1/2 чаена лъжица семена кимион
1/2 чаена лъжица смлян червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте нахута с вода за 4-6 часа, след това отцедете течността и сварете зърната в чиста подсолена вода до готовност (около 60-90 минути). Внимавайте да не се разварят.
Нарежете патладжаните на едри кубчета и ги запържете в зехтин от всички страни до образуването на румена коричка. След това подсолете на вкус и задушете до готовност (докато омекнат). Охладете.
Смелете магданоза, кориандъра и скилидките чесън, към тях прибавете червения пипер, кимиона, зехтина, оцета и лимоновия сок.
Смесете в подходящ съд нахута и патладжаните, добавете ароматния сос, подсолете на вкус и приберете ястието в хладилника за 2 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Сос Бъфало
Коментари към Нахут с патладжани и чесън