Салата от нахут и патладжани с чесън и лук

Необходими продукти:
- 200 грама сварен нахут
- 1 патладжан
- зелен лук
- магданоз
- чесън
- олио
- сол
- черен пипер
- лимон
Начин на приготвяне:
Сварете нахута до готовност и изплакнете зърната. Патладжана нарежете на кубчета и подсолете. Когато те си пуснат сока, бързо ги изплакнете и подсушете веднага. След това запържете в олио и охладете.
Смесете нахута и патладжана, добавете нарязаните лук, чесън, магданоз. Подправете салатата със сол, черен пипер, олио и лимонов сок.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: halynatykhoruk.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Консерва от патладжани с моркови, чушки и чесън
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Нахут на тиган с бекон и яйца
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
Коментари към Салата от нахут и патладжани с чесън и лук