Леща яхния с целина и картофи

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 голям морков, нарязан на кубчета
- 2 стръка целина, нарязани
- 250 грама картофи, обелени и нарязани
- щипка лют пипер на люспи
- 1 смачкана скилидка чесън
- 3 домата, нарязани на едро
- 250 грама леща
- 500 милилитра зеленчуков бульон
- 4 супени лъжици кисело мляко за сервиране
- 1 супена лъжица магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина в тенджера и запържете морковите, целината и картофите за около 15 минути. Добавете лютивата подправка и чесъна, а след минута - доматите и лещата. Добавете зеленчуковия бульон и 500 милилитра гореща вода. Покрийте и варете за 25-30 минути до готовност на лещата.
За да сгъстите соса, без да добавяте брашно, блендирайте малка част от лещата (един черпак) и върнете в тенджерата.
Сервирайте в купи, като във всяка порция сложите малко кисело мляко и магданоз.
Източник:
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Как да сварим правилно лещата
- Яхния от сладки картофи и червена леща
- Леща яхния по марокански с нахут и агнешко
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Бобови култури
- Супа от леща със сушени гъби и картофи
- Индийски пикантен ориз с леща (кичди)
- Пикантна яхния от леща и нахут
Коментари към Леща яхния с целина и картофи