Булгур с гъби и лук
Необходими продукти:
1 чаена чаша булгур
500 грама гъби
2 средни глави лук
2 чаени чаши вода
80 милилитра олио
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Отстранете крачетата на гъбите, след което старателно махнете ципата по повърхността и нарежете и гъбите на кубчета.
Сгорещете олиото в голям тиган, изпържете лука до получаването на лек златист цвят. Тогава прибавете гъбите, запържете малко и изсипете булгура в съда. Разбъркайте всичко хубаво, налейте водата, сложете сол и подправки на вкус. Затворете тигана с капак и оставете ястието да се приготвя на слаб огън в продължение на около 10 - 15 минути.
Може да поднесете със зелени подправки или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Сапунка
- Зърнеста копринка
- Ползи за здравето от консумацията на булгур
- Полска печурка, Червенушка
- Бяла сърнела
- Двуспорова печурка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Полската сърнела
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Колко време да варим различните видове гъби?
Коментари към Булгур с гъби и лук