Бисквитена шоколадова торта с глазура
Необходими продукти:
180 грама шоколадови бисквити
50 грама разтопено масло
За глазурата:
100 милилитра течна сметана с масленост 35%
100 грама черен шоколад
150 грама къпини или други плодове за украса
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите с помощта на блендер, прибавете разтопеното масло и смесете старателно. Разпределете комбинация в подходящ съд, чието дъно и стени сте покрили с найлоново фолио. Притиснете основата, като оформите стени от тестото. Приберете в хладилника за 15 минути.
През това време направете глазура.
Налейте течната сметана в малка тенджера, поставете на котлона да заври. Когато това стане, прибавете шоколада, без да сваляте съда от огъня. Бъркайте до еднородност на консистенцията. След това прехвърлете в купа и оставете за една нощ в хладилника.
На следващия ден нанесете шоколадовото покритие върху блата и украсете тортата с пресни къпини или други плодове по ваш избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Шоколадова торта с извара и вафлена основа
- Френски шоколадов десерт
Коментари към Бисквитена шоколадова торта с глазура