Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци
Необходими продукти:
150 грама масло
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши сметана с масленост 30%
1 чаена чаша натрошени фъстъци
4 сурови яйчни жълтъка
400 грама обикновени бисквити
1/2 чаена чаша вишнев ликьор
Начин на приготвяне:
Разбийте 2/3 от захарта заедно с охладеното масло до получаването на еднородна маса. Постепенно добавете сметаната. Смесете останалото количество захар с жълтъците и сложете на водна баня, бъркайки непрекъснато, докато консистенцията стане гъста и хомогенна. След като изстине, я смесете с маслената комбинация, без да спирате разбъркването.
Вземете подходяща форма с диаметър 25 сантиметра и в нея подредете слой бисквити, полейте ги с малко вишнев ликьор и разпределете част от крема по повърхността им. Поръсете с натрошените фъстъци и заравнете с помощта на шпатула. Повтаряйте реденето в същата последователност до изчерпване на продуктите. Завършете с крем, поръсен с фъстъци. Може да полеете и с разтопен шоколад, ако желаете. Също така, вместо фъстъци може да използвате орехи или други ядки по избор.
Приберете готовата торта за 8 часа в хладилника, след което може да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова бисквитена торта с карамелов крем
Коментари към Бисквитена торта с вишнев ликьор, сметанов крем и фъстъци