Сладкиш от бисквити с бял шоколад, крема сирене и къпини
Необходими продукти:
- 300 грама бисквити
- 150 грама краве масло
- 1 чаена лъжичка есенция ром
- 400 грама течен бял шоколад
- 125 грама крема сирене
- 80 грама пудра захар
- 100 грама пресни къпини
- 100 милилитра сладкарска сметана
- 10 грама желатин на прах
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в блендер и ги смелете. Разтопете маслото и го сипете към ронливата смес, заедно с есенцията. Разбъркайте и разстелете тестото по дъното на форма за торта или тавичка.
В купа налейте сметаната, разбийте я до получаването на пухкав крем и добавете крема сиренето, пудрата захар и шоколада. Разбийте отново до хомогенност и оставете настрана.
Разтворете желатина в студена вода, загрейте за 1-2 минути и налейте сместа към шоколадовия крем. Разбъркайте и го разпределете върху бисквитената основа. Украсете с пресните плодове и охладете за 2-3 часа. Разрежете, сложете десерта в чинийки и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.twopeasandtheirpod.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с орехов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Сладкиш от бисквити с бял шоколад, крема сирене и къпини