Бисквитена торта с маскарпоне
Необходими продукти:
350-400 грама пясъчни бисквити
75 грама масло
200 грама некисела заквасена сметана
120 грама кисело мляко
2/3 чаена чаша захар
30 грама ванилова захар
400 грама маскарпоне
100 милилитра високомаслена течна сметана
Начин на приготвяне:
Подмажете разглобяема форма с масло и поръсете с мъничко пудра захар.
Смелете бисквитите, прибавете към тях размекнатото масло и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Разпределете половината от "тестото" в съда, оформяйки блат.
Заквасената сметана, киселото мляко и захарта разбийте до еднородност, захарта (и ваниловата) трябва да се разтвори. Към тази комбинация прибавете маскарпонето, течната сметана и отново разбийте. Трябва да получите гладък гъст крем, да се образуват "меки върхове". Не прекалявайте с разбиването. Прекратете процеса, когато сместа задържи форма.
Разпределете половината върху бисквитената основа. След това поръсете половината от останалите бисквити, отново крем и завършете с бисквити.
Притиснете леко десерта към дъното, за да се отстрани въздуха от крема.
Увийте съда в найлоново фолио и приберете в хладилника за една нощ.
Тортата се разрязва с много остър и сух нож, който почиствайте преди отрязването на всяко следващо парче, тъй като кремът е лепкав.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи
Коментари към Бисквитена торта с маскарпоне