Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем

Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем

Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем - изображение

Необходими продукти:

За крема:

  • 300 грама крема сирене
  • 125 грама кисело мляко
  • 200 милилитра сметана за разбиване
  • 100 грама захар
  • ванилова есенция
  • 5 грама желатин

За карамелизираните орехи:

  • 150 грама захар
  • 50 грама масло (безсолно краве)
  • 100 милилитра течна сметана
  • 100 грама орехови ядки

За украса:

  • 200 милилитра сладкарска сметана за разбиване
  • пакетче ванилова захар или какао

За сиропа:

  • 2-3 супени лъжици захар
  • 100 милилитра вода

За блатовете:

  • 36 броя бишкоти


Начин на приготвяне:

Крема

Залейте желатина със студена вода, която трябва да бъде толкова, колкото да го покрие. Разбийте сметаната (трябва да стане въздушна и да не е гъста).
В голяма купа смесете киселото мляко с крема сиренето и захарта. Бъркайте до разтваряне на сладките кристалчета. След това добавете разбитата сметана, ваниловата есенция и разбъркайте. Накрая сложете и желатина, вливайки го на тънка струя, без да спирате да бъркате.


Карамелизираните орехи

Карамелизирайте захарта, докато се втечни и придобие златисто обагряне. Свалете съда от котлона, налейте в него течната сметана и върнете върху огъня, като бъркате непрекъснато, докато карамелът се разтопи (сместа не трябва да се вари). Когато комбинацията започне да се сгъстява, добавете маслото. Оставете карамела върху котлона, докато придобие желаната от вас консистенция, а междувременно не спирайте да бъркате.
Когато свалите от огъня, прибавете начупените орехови ядки.

Сиропа

Карамелизирайте захарта, докато придобие характерния цвят и стане течна. Свалете от котлона, налейте 100 милилитра студена вода и оставете настрана за момента.

Сглобяването

Застелете със стреч фолио стените и дъното на форма (отвътре) и подредете слой от бишкотите, които предварително сте сиропирали. Следва половината от крема и отново бишкоти. Залейте ги с карамела с орехите, разпределете останалото количество крем и завършете десерта с леко сиропиран бишкотен слой.

бишкотена торта

Увийте тортата с фолиото и приберете в хладилника за няколко часа.

Когато кремът стегне, махнете стреч покритието и украсете с бита сметана и какао.

бишкотена торта

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: appetitno.net

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовини