Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
Необходими продукти:
- 100 грама кондензирано мляко
- 100 грама сирене маскарпоне
- 200 грама обезмаслена извара
- 20 грама ванилова захар
- 50 грама сушени вишни (или череши)
- 50 мл коняк
- 300 грама шоколадови бисквити
- 2 яйца
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата с изварата, сложете щипка сол и разбийте до получаването на въздушна маса. Прибавете маскарпонето и разбийте още веднъж. Следват ваниловата захар, кондензираното мляко и отново разбивате.
Накиснете вишните в коняк предварително - колкото по-дълго, толкова по-добре.
Намажете бисквитите с коняк и сложете ред от тях на дъното на форма за печене на торта.
Към сместа с изварата прибавете напоените вишни и около 50 грама бисквити. Разпределете равномерно върху пласта във формата. Най-отгоре подредете още един слой бисквити, напоени с коняк.
Оставете десерта за една нощ в хладилник.
Да ви сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с круши, банани и сметанов крем
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
Коментари към Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко