Бисквитена торта с орехов крем

Необходими продукти:
- 500 грама бисквити (не много твърди)
За крема:
- 200 грама масло
- 200 грама пудра захар
- 100 грама орехови ядки (или лешници)
- 2 жълтъка
- 3 грама ванилова захар
- 1 чаена лъжица разтворимо кафе
- 1 супена лъжица коняк
За плънката:
- 1 белтък
- 3 супени лъжици конфитюр по избор
За украса:
- лешници, плодове от сладко или друго по ваш избор
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на крема. За целта разбъркайте пудрата захар с размекнатото масло до получаването на пухкава маса. Добавете смлените орехи, които предварително сте запекли за кратко, за да се изсушат. Сложете кафето, ваниловата захар и жълтъците. Разбъркайте старателно всичко и прибавете коняка.
Плънката. Разбийте с миксер охладения белтък и получената пяна смесете с избрания конфитюр.
Следва да "сглобите" тортата. Разделете бисквитите на две части. Половината намажете с ореховия крем, а останалите - с плънката. Подреждайте ги в подходящ съд, слепвайки ги по две със съответния пълнеж. Може да подредите ред бисквити, да покриете с крем, отново бисквити, плънка и така да редувате до изчерпване на количествата.
Намажете повърхността на готовия десерт с крема или с плънката и украсете с ядки, сладко или по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бишкотена торта със смокини и млечен крем
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Обърната млечна торта Орео
- Бисквитена торта с маскарпоне и кафе
- Торта с бисквити, крема сирене и пъпеш
Коментари към Бисквитена торта с орехов крем