Солена бисквитена торта с риба, гъби и кашкавал
Необходими продукти:
2 пакета несладки бисквити/крекери (може да използвате обикновени бисквити, важното е да не бъдат сладки)
2 супени лъжици олио
1 рибена консерва по ваш избор
150-180 грама печурки
100 грама кашкавал
3 яйца
1 средна глава стар лук
10-12 пера зелен лук
2-3 скилидки чесън
майонеза
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите на малки парчета, стария лук на ситно и ги изпържете заедно в олиото в продължение на 8-9 минути. Подправете ги със сол и смлян черен пипер на вкус. През това време сварете яйцата.
В подходящ плосък съд подредете плътен слой бисквити, който намажете с майонеза. Върху него разпределете намачканата с вилица риба, поръсете с нарязан зелен лук и отново сложете малко майонеза.
Следва втори ред бисквити, майонеза, слой от 2-те настъргани яйца и пак майонеза.
Продължете с трети бисквитен пласт, майонеза, гъби и отново майонеза.
Настържете кашкавала и го смесете с чесъна и малко майонеза. С тази ароматна комбинация покрийте солената торта и поръсете с настърганото последно яйце. Може да намажете още веднъж с мъничко майонеза и най-отгоре да разпредилете трохите, които са останали от крекерите.
Приберете ястието в хладилника за едно денонощие или поне за 12-14 часа, след което поднесете.
Добър апетит!
Снимки: vkus-master.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
Коментари към Солена бисквитена торта с риба, гъби и кашкавал