Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бисквитена торта с млечен крем и шоколад

Бисквитена торта с млечен крем и шоколад

Бисквитена торта с млечен крем и шоколад - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйчени жълтъка
  • 200 грама захар
  • щипка ванилия
  • 2 супени лъжици брашно
  • 400 милилитра прясно мляко
  • 500 грама пясъчни бисквити
  • 1/2 шоколад

 

Начин на приготвяне:

Смесете захарта, жълтъците, брашното и ванилията. Трябва да се получи еднородна комбинация, в която на тънка струя налейте 600 милилитра горещо прясно мляко, като междувременно разбърквате старателно.

След това изсипете сместа в тиган, поставете върху котлона и изчакайте кремът да кипне на среден огън (отново трябва да бъркате постоянно). Тогава намалете температурата и варете още 5-10 минути, докато млечната маса се сгъсти.

Затоплете млякото, което остана. В него потопете за няколко секунди всяка бисквитка.

Подредете един слой от тях, покривайки дъното на тава. Намажете с крема (той трябва да е охладен) и продължете реденето на тортата по този начин до изчерпване на продуктите.

Когато тортата е "сглобена", нанесете крем по всички нейни страни, включително и повърхността. Украсете с настърган шоколад и приберете десерта в хладилника.

След 2-3 часа може да се насладите на бисквитеното творение.

Ако искате по-изискан вкус, по същия начин бихте могли да си приготвите Тирамису вариант, като използвате бишкоти и крема сирене.

 

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястия