Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
Необходими продукти:
- 4 яйчени жълтъка
- 200 грама захар
- щипка ванилия
- 2 супени лъжици брашно
- 400 милилитра прясно мляко
- 500 грама пясъчни бисквити
- 1/2 шоколад
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, жълтъците, брашното и ванилията. Трябва да се получи еднородна комбинация, в която на тънка струя налейте 600 милилитра горещо прясно мляко, като междувременно разбърквате старателно.
След това изсипете сместа в тиган, поставете върху котлона и изчакайте кремът да кипне на среден огън (отново трябва да бъркате постоянно). Тогава намалете температурата и варете още 5-10 минути, докато млечната маса се сгъсти.
Затоплете млякото, което остана. В него потопете за няколко секунди всяка бисквитка.
Подредете един слой от тях, покривайки дъното на тава. Намажете с крема (той трябва да е охладен) и продължете реденето на тортата по този начин до изчерпване на продуктите.
Когато тортата е "сглобена", нанесете крем по всички нейни страни, включително и повърхността. Украсете с настърган шоколад и приберете десерта в хладилника.
След 2-3 часа може да се насладите на бисквитеното творение.
Ако искате по-изискан вкус, по същия начин бихте могли да си приготвите Тирамису вариант, като използвате бишкоти и крема сирене.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с круши, банани и сметанов крем
Коментари към Бисквитена торта с млечен крем и шоколад