Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи

Необходими продукти:
- 500 грама шоколадови бисквити (може обикновени, а може и да комбинирате двата вида)
- 1 кутийка кондензирано мляко
- 1 пакетче масло
- 200 милилитра прясно мляко
- шоколад
- орехи
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с кондензираното мляко. Маслото трябва да бъде предварително размекнато, а кондензираното мляко изберете според предпочитанията си.
Налейте млякото в широк съд (чиния), пригответе си квадратна тава, в която ще правите тортата. Натопете всяка една бисквитка в млякото и подредете във формата. Не е страшно, ако бисквитките са различни по размер или са начупени. Редувайте шоколадови и обикновени, ако използвате два вида, но слоят трябва да бъде равномерен. Отгоре покрийте с крема от маслото и кондензираното мляко, отново ред бисквити, следва крем и така, до изчерпване на продуктите. Завършете с крем. Приберете десерта в хладилник за 1 - 2 часа. Когато извадите, поръсете обилно с настърган шоколад и счукани орехи.
Може да поръсите счукани орехи и шоколад между слоевете бисквити, също така да добавите какао към прясното млякото.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Бишкотена торта с яйчен крем, плодов сироп и орехи
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Бисквитена торта с маскарпоне
- Бисквитена торта с извара, сушени плодове и бяла глазура
- Бананова торта с бисквити и сметана
- Ягодова бисквитена торта без печене
Коментари към Бисквитена торта с маслен крем, шоколад и орехи