Бърза шоколадова торта с пияни вишни
Необходими продукти:
200 грама черен шоколад (2 шоколада)
100 грама захар
100 грама брашно
100 грама масло
3 яйца
1 чаена лъжица сода, изгасена в лимонов сок
2 чаени лъжици коняк за тестото
2 чаени лъжици коняк за вишните
шепа вишни
Начин на приготвяне:
Разтопете единия шоколад с маслото (за 1 минута в микровълновата на средна мощност), като разбърквате.
Залейте вишните с 2 лъжици коняк.
Разбийте яйцата със захарта.
Прибавете брашното, изгасената сода и останалия коняк.
Разбийте всичко добре.
Добавете разтопения шоколад с маслото. Отново разбийте.
Получената смес изсипете в подготвен съд с вишните (застелете дъното с хартия за печене) и поставете във фурната при температура от 150 градуса до готовност.
Втория шоколад разтопете (може да добавите малко масло, ако желаете) и полейте готовата торта.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с маслен крем
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Бърза шоколадова торта с пияни вишни