Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад
Необходими продукти:
6 жълтъка
3 супени лъжици захар на пясък
500 грама маскарпоне
1,5 чаена чаша кафе еспресо
2 чаени лъжици тъмен ром
24 бишкоти
100 грама черен шоколад
100 грама какао на прах
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и захарта до получаването на бяла пяна (около 5 минути).
Към маскарпонето прибавете 1 супена лъжица от кафето, а останалото количество комбинирайте с рома.
Потапяйте за 1-2 секунди всяка една от бишкотите в ароматното кафе и подредете ред от тях в подходяща дълбока форма. Следва да разпределите равномерен слой от маскарпонето, отново бишкоти и крем.
Затворете съда с капак или покрийте с фолио и приберете в хладилника за една нощ. Сутринта поръсете повърхността на тортата с какао на прах и отново върнете на студено за известно време.
Поднесете десерта, поръсвайки го с настърган черен шоколад.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бисквитена торта с маскарпоне и кондензирано мляко
- Сиропирана бишкотена торта с карамелизирани орехи и млечен крем
- Бисквитено руло с маслен кокосов крем
- Шоколадова торта с бисквити и кондензирано мляко
- Торта от бисквити с яйчен крем и шоколад
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
- Торта без печене с карамел и фъстъци
- Бисквитена торта с млечен крем и шоколад
- Бърза торта от овесени бисквити с белтъчен крем
- Бисквитена торта с круши, банани и сметанов крем
Коментари към Бишкотена торта с маскарпоне, ром и шоколад