Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки

Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки

Какаова торта с бананов крем, карамел и пуканки - изображение

Необходими продукти:


за блатовете

 

  • 6 яйца
  • 1 и 1/2 чаена чаша захар
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 450 грама брашно
  • 6 грама бакпулвер
  • 2 супени лъжици какао на прах
  • 1/2 чаена чаша разтопено масло
  • 5 грама ванилия на прах
  • 1/2 ампула есенция ром

 

за крема

 

  • 3 меки банана
  • 500 милилитра сладкарска сметана за разбиване
  • 200 милилитра кремообразно кондензирано мляко

 

за украсата

 

  • 200 грама захарно тесто
  • 1 чаена лъжичка течна сладкарска боя с цвят по избор
  • 200 грама кафява захар
  • 80 грама краве масло
  • 100 грама бял шоколад
  • 1 чаена чаша натурални пуканки без сол

 

Начин на приготвяне:

 

Отделете белтъците от жълтъците в две купи. Към първата добавете двата вида захар и разбийте до получаването на пухкав крем. Прибавете какаото и ванилията. Разбъркайте и оставете настрана. Към втория съд добавете маслото и рома.

Разбъркайте и комбинирайте яйчените смеси. Добавете към брашното набухвателя и внимателно го сипете на части към пухкавата смес. Разбъркайте и пресипете тестото във форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за 40-45 минути. Охладете и разрежете блата на три равни части.

Оставете настрана и пригответе крема. Сложете в блендер бананите и ги пасирайте. В купа налейте сметаната, разбийте я и пресипете плодовете. Добавете кондензираното мляко и разбъркайте. Сложете първия блат върху поднос, по желание го сиропирайте със захарен сироп и намажете с млечния крем.

Продължете подредбата по същия начин, завършвайки тортата с фин млечен слой. В тенджера разтопете маслото, карамелизирайте захарта и бъркайте до еднородност на продуктите. Покрийте тортата с карамеловата глазура, поръсете с пуканките, захаросайте и тях. Разтопете шоколада на водна баня и го изсипете върху гладка повърхност, застлана с лист пергамент.

Охладете и го начупете на фини части. Декорирайте на няколко места. Към захарното тесто добавете хранителната боя, размесете до получаването на еднакъв цвят и разделете на части. Разточете всяка, с помощта на малък ринг или капачка от бутилка изрежете кръгли формички и оформете розички. Украсете с тях, подреждайки ги между шоколадовите форми. Охладете тортата, разрежете и поднесете.

торта с бананов крем, карамел и пуканки

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.thehungrycook.co.nz

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиДиетиИсторияЛеченияБотаникаНовиниАлт. медицинаСпорт