Хрупкави хапки от настъргани картофи с пармезан
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 50 грама пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- 1 глава настърган лук
- олио за пържене
- 30 грама царевично брашно
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, подсушете и ги настържете на едро ренде. Сложете ги в парче тензух, добавете настъргания лук и прецедете водата.
Към сместа добавете сол, черен пипер, яйце, пармезан и брашно. Разбъркайте, загребете с лъжица и изпържете в сгорещеното олио. Отцедете върху хартия, сложете в чиния и поднесете. По желание гарнирайте със сос по избор - чеснов, сметанов, горчичен или друг.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: pupswithchopsticks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Картоф
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Веган картофи с кашу сос
- Печени зеленчуци с гарам масала
- Желирали хапки с водка и шардоне
- Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
- Зеленчукова запеканка
- Картофени рулца в тесто
Коментари към Хрупкави хапки от настъргани картофи с пармезан