Веган картофи с кашу сос
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 20 милилитра зехтин
- 5 грама сол
- 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
за соса
- 70 грама сурово индийско кашу
- 3 грама куркума
- 5 грама червен пушен пипер
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 30 милилитра вода
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте картофите, подсушете ги и ги нарежете. Сложете ги в купа и добавете зехтина, солта, пипера, чесъна на прах. Изсипете ги в тава и запечете до готовност.
През това време смесете в блендер кашуто, куркумата, червения пипер, лимоновия сок и водата. Разбийте до хомогенност и охладете. Разсипете картофите в порции и поднесете веднага, гарнирани с ядковия сос.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.vnutritionandwellness.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Веган картофи с кашу сос