Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Веган картофи с кашу сос

Веган картофи с кашу сос

Веган картофи с кашу сос - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм пресни картофи
  • 20 милилитра зехтин
  • 5 грама сол
  • 1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка чесън на прах

 

за соса

 

  • 70 грама сурово индийско кашу
  • 3 грама куркума
  • 5 грама червен пушен пипер
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 30 милилитра вода


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте картофите, подсушете ги и ги нарежете. Сложете ги в купа и добавете зехтина, солта, пипера, чесъна на прах. Изсипете ги в тава и запечете до готовност.

През това време смесете в блендер кашуто, куркумата, червения пипер, лимоновия сок и водата. Разбийте до хомогенност и охладете. Разсипете картофите в порции и поднесете веднага, гарнирани с ядковия сос.

веган картофи

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.vnutritionandwellness.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...Храни и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиЛайфстайлБотаникаЛеченияАлт. медицинаИсторияСнимкиНовини