Хрупкави хапки от настъргани картофи с пармезан

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 50 грама пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- 1 глава настърган лук
- олио за пържене
- 30 грама царевично брашно
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, подсушете и ги настържете на едро ренде. Сложете ги в парче тензух, добавете настъргания лук и прецедете водата.
Към сместа добавете сол, черен пипер, яйце, пармезан и брашно. Разбъркайте, загребете с лъжица и изпържете в сгорещеното олио. Отцедете върху хартия, сложете в чиния и поднесете. По желание гарнирайте със сос по избор - чеснов, сметанов, горчичен или друг.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: pupswithchopsticks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Девет ползи от картофените обелки
Коментари към Хрупкави хапки от настъргани картофи с пармезан