Разноцветни хапки от картофено тесто с кашкавал и майонеза
Необходими продукти:
1 килограм картофи
200 грама кашкавал
150 грама майонеза
сол на вкус
За украсата:
магданоз
кашкавал
ядки по избор
моркови
сусамови семена
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност в подсолена вода и намачкайте на пюре. Прибавете към него настъргания кашкавал, разбъркайте. След това сложете майонезата и сол, ако е необходимо. По желание може да използвате и смлян черен пипер или друга подправка на вкус. Получава се еластично картофено тесто, наподобяващо захарно, не се лепи по ръцете. От него оформете топчета, които оваляйте в настъргани моркови, ситно нарязан магданоз, смлени ядки по избор, сусамово семе, настърган кашкавал или възложете цветовото оформление на други любими продукти, като съчетаете подходящо различните вкусове, разбира се.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
Коментари към Разноцветни хапки от картофено тесто с кашкавал и майонеза