Разноцветни хапки от картофено тесто с кашкавал и майонеза

Необходими продукти:
1 килограм картофи
200 грама кашкавал
150 грама майонеза
сол на вкус
За украсата:
магданоз
кашкавал
ядки по избор
моркови
сусамови семена
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до готовност в подсолена вода и намачкайте на пюре. Прибавете към него настъргания кашкавал, разбъркайте. След това сложете майонезата и сол, ако е необходимо. По желание може да използвате и смлян черен пипер или друга подправка на вкус. Получава се еластично картофено тесто, наподобяващо захарно, не се лепи по ръцете. От него оформете топчета, които оваляйте в настъргани моркови, ситно нарязан магданоз, смлени ядки по избор, сусамово семе, настърган кашкавал или възложете цветовото оформление на други любими продукти, като съчетаете подходящо различните вкусове, разбира се.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Разноцветни хапки от картофено тесто с кашкавал и майонеза