Картофени хапки с кашкавал и чесън
Необходими продукти:
8 средни картофа
2 яйца
100 грама кашкавал
2 супени лъжици царевично брашно
100 - 150 грама галета
чесън на вкус
олио
сол
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и настържете. Прибавете към тях едното яйце, сол, чесън и подправки на вкус, разбъркайте добре. След това сложете и царевичното брашно и бъркайте, докато получите еластично картофено тесто.
Нарежете кашкавала на малки парчета. Пригответе панировката: изсипете галетата в един съд, а в друг разбийте останалото яйце с малко сол.
С ръце оформете хапки (като пръчици) от картофеното тесто, в средата на които сложете по парче кашкавал, след това потопете "пръчиците" първо в яйцето, след това оваляйте в галетата (ако искате плътна коричка, повторете още 2 - 3 пъти). Изпържете хапките до златисто в нагорещено олио. Подредете върху хартиена кърпа, за да се отцеди излишната мазнина.
Може да поднесете като топло или студено предястие, също и като гарнитура към основното ястие. Много са вкусни с млечен чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ РИБА ХЕК С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г 6173
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Хапвайте пресен чесън, за да снабдите организма си с повече витамин С
Коментари към Картофени хапки с кашкавал и чесън