Картофени топки с топено сирене в гъбен сос

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 80 грама топено сирене
- 2 стръка пресен копър
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- сол, черен пипер
- 20 грама масло
- 1 главичка лук
- 200 грама пресни гъби по избор
- 100 милилитра сметана за готвене
- 1 супена лъжица заквасена сметана
- сок от половин лимон
- 1 стрък пресен магданоз
- 1 стрък пресен риган
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, още топли ги сложете в купа и прибавете топеното сирене. Добавете нарязан ситно пресен копър и подправете със сол и черен пипер.
Разбъркайте и оформете картофено топки. Подредете в чиния. Загрейте маслото, запържете лука и гъбите. Налейте сметаната за готвене и разбъркайте.
Подправете със сок от лимон, добавете заквасената сметана и свалете соса от котлона. Загребете с черпак и гарнирайте картофите. Поръсете с магданоз и риган. Поднесете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.everycakeyoubake.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Картофени топки с топено сирене в гъбен сос