Зеленчукови хапки на пара

Необходими продукти:
- 3-4 средно големи картофа
- 1 голям морков
- лук на вкус
- 2-3 супени лъжици заквасена сметана (масленост 20-25%)
- 2-3 супени лъжици пшенично брашно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука, картофите и моркова, след което ги настържете, използвайки ситно ренде. Смесете зеленчуците в купа, добавете сметаната, брашното, подправки по ваш избор и бъркайте до получаване на плътна еднородна маса.
От нея направете кръгли хапки (намокрете ръцете си с вода), които пригответе на пара (необходими са около 30-40 минути).
Поднесете предястието горещо, а като допълнение може да предложите заквасена сметана или доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: milosskaya.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Сладък картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Изсветлете тъмните петна под мишниците със суров картоф
Коментари към Зеленчукови хапки на пара