Зеленчукови хапки на пара

Необходими продукти:
- 3-4 средно големи картофа
- 1 голям морков
- лук на вкус
- 2-3 супени лъжици заквасена сметана (масленост 20-25%)
- 2-3 супени лъжици пшенично брашно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете лука, картофите и моркова, след което ги настържете, използвайки ситно ренде. Смесете зеленчуците в купа, добавете сметаната, брашното, подправки по ваш избор и бъркайте до получаване на плътна еднородна маса.
От нея направете кръгли хапки (намокрете ръцете си с вода), които пригответе на пара (необходими са около 30-40 минути).
Поднесете предястието горещо, а като допълнение може да предложите заквасена сметана или доматен сос.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: milosskaya.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Картофени шишчета с масло
- Намалете високата температура със суров картоф
- Риба на пара с домати и чесън
- Пилешки воденички с картофи и босилек
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Хапки от маслини в тесто
- Мариновани пилешки хапки
- Гарнитура от картофени целувки и медальони с кашкавал
- 10 предложения за парти хапки с препечен хляб
Коментари към Зеленчукови хапки на пара