Разноцветни зеленчукови хапки
Необходими продукти:
3-4 картофа
50 грама моркови
50 грама бяло зеле
50 грама зелен фасул
50 грама пресни гъби
1 белтък
1 супена лъжица царевично нишесте
1/4 чаена лъжица натриев глутамат
150 милилитра олио
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз или други зелени подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до пълна готовност и намачкайте до получаването на пюре. Гъбите също сварете, отцедете водата с помощта на гевгир и ги нарежете ситно.
Почистете морковите, зелето, зеления фасул, нарежете ги на тънки сламки и изсипете в съд с кипяща вода за известно време. Трябва да бъдат полуготови.
Смесете така подготвените продукти, към тях прибавете белтъка, сол и смлян черен пипер на вкус, натриевия глутамат и нишестето, което предварително сте разтворили в малко вода.
Разбъркайте всичко и от получената смес оформете топчета с големина на орех.
Изпържете ги в нагорещено олио до златисто.
Украсете с парченца зеленчуци и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kallorii.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВИ ХАПКИ 280 г
БИГДЖИГС КОМПЛЕКТ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА РЯЗАНЕ BJ473
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Алкална диета
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Картоф
Коментари към Разноцветни зеленчукови хапки