Разноцветни зеленчукови хапки

Необходими продукти:
3-4 картофа
50 грама моркови
50 грама бяло зеле
50 грама зелен фасул
50 грама пресни гъби
1 белтък
1 супена лъжица царевично нишесте
1/4 чаена лъжица натриев глутамат
150 милилитра олио
сол и смлян черен пипер на вкус
магданоз или други зелени подправки по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, сварете ги до пълна готовност и намачкайте до получаването на пюре. Гъбите също сварете, отцедете водата с помощта на гевгир и ги нарежете ситно.
Почистете морковите, зелето, зеления фасул, нарежете ги на тънки сламки и изсипете в съд с кипяща вода за известно време. Трябва да бъдат полуготови.
Смесете така подготвените продукти, към тях прибавете белтъка, сол и смлян черен пипер на вкус, натриевия глутамат и нишестето, което предварително сте разтворили в малко вода.
Разбъркайте всичко и от получената смес оформете топчета с големина на орех.
Изпържете ги в нагорещено олио до златисто.
Украсете с парченца зеленчуци и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: kallorii.info
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
СОЕКС ECOVISOR F4
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
УИ БЕЙБИ ЦЕДКА ЗА ПЛОДОВЕ
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Как и колко да варим различните зеленчуци
Коментари към Разноцветни зеленчукови хапки