Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло
Необходими продукти:
1 килограм пресни картофи
4 скилидки чесън
60 грама масло
риган, сол и други подправки на вкус
магданоз, зелен лук, копър - по избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите (или обелете) и разрежете на едри парчета, ако е необходимо. Ако картофите са малки, може да оставите цели.
Сварете ги до готовност в подсолена вода, след което отцедете течността и прибавете маслото.
Остава да добавите нарязаните зелени подправки, риган, сол на вкус, чесъна и затворете съда с капак.
Нека престоят така около 10 минути и може да поднесете като гарнитура или като основно ястие.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПАЩЪРНАК И КАРТОФИ 190 г
АКТИВЕН ВЪГЛЕН таблетки 250 мг * 20
СТИКС КРЕМ - БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ КАРТОФИ 50 мл.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ СЪС СПАНАК И ИЗВАРА 190 г
СТИКС КРЕМ-БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ СЪС СОК ОТ ИЗЦЕДЕНИ КАРТОФИ 70 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картоф
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
Коментари към Сварени пресни картофи с чесън, риган и масло