Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- няколко стръка пресен магданоз
- 50 грама краве масло, нарязано на кубчета
- 1 яйце
- сол и черен пипер
- 50 грама пармезан
- 125 грама бекон, нарязан на кубчета
- 100 грама натрошено сирене
- 100 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Сварете картофите с подсолена вода, обелете и ги намачкайте с преса или вилица. Сложете в купа и прибавете сол, черен пипер, магданоз, масло, пармезан и яйце.
Разбъркайте до хомогенност и напълнете кухненски пош. Върху застлана тава с лист пергамент шприцовайте пюрето, оформяйки кошнички. Загрейте сух тиган и препечете бекона, разпределете във всяка, добавете сирене и кашкавал.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете картофените кошнички за 20 минути. Разпределете ги в чинии и поднесете със свежа салата по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chefclub.tv
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене